Ajan­kohtaista

NOLLAko? -malliston uutuuksia verkkokauppaan!

NOLLAko? -malliston uutuuksia tulossa verkkokauppaan touko-kesäkuussa. Uusina materiaaleina kierrätyspuuvilla ja printtikuosit. (19.5.2021)


"design with nature" -myyntinäyttely suomen käsityönmuseolla!

"Design with nature" -myyntinäyttely Suomen Käsityönmuseolla 8.1.-14.3.2021. Myyntinäyttelyssä esitellään NOLLAko? -mallisto, joka on Miia Suojala Designin 15-vuotisjuhlamallisto. NOLLAko? -mallisto on suunniteltu zero waste -tekniikalla, jolla pyritään minimoimaan materiaalihävikki. Materiaalit ovat luonnonmateriaaleja - villaa, puuvillaa ja pellavaa. NOLLAko? -mallisto on "suunniteltu luonnon kanssa". Malliston tuotteet ovat myynnissä Suomen Käsityönmuseon myyntinäyttelyssä ja Miia Suojala Desigin verkkokaupassa. Tervetuloa tutustumaan mallistoon! (07.01.2021)


MIIA SUOJALA DESIGN UUDISTUU VUONNA 2021!

Miia Suojala Designin mallisto uudistuu tammikuussa 2021. Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen mallistoon! (04.10.2020)

seuraa instagramissa

seuraa Facebookissa

5 päivää sitten

NOLLAko? design by Miia Suojala
ONKO ZERO WASTE TULEVAISUUDEN VAATESUUNNITTELUA? Viime vuosina muotoilija-vaatesuunnittelija Miia Suojala on alkanut pohtimaan onko omassa tekemisessä mitään järkeä. Maailma hukkuu jätteeseen ja tästä jätteestä osa on lähtöisin Miia Suojala Designin vaatemallistoista. Ahdistus alkoi kasvamaan ja jotain oli pakko tehdä!Vaatetusalan pienyrittäjillä on joitain mahdollisuuksia vaikuttaa omalla tekemisellään vaatetusalan ympäristökuorimitukseen. Voi valita luomu- ja ekolaatuisia materiaaleja, keskittyä lähituotantoon, panostaa ympäristöystävällisiin pakkausratkaisuihin jne. Näiden asioiden lisäksi Miia alkoi pohtimaan voisiko tehdä vielä jotain muutakin. Ratkaisu löytyi zero waste -suunnittelusta.Keskimääräisesti vaatteen valmistuksessa syntyy hukkamateriaalia noin 15%. Zero waste -vaatesuunnittelussa otetaan huomioon materiaalihävikki jo tuotteen suunnitteluvaiheessa ja näin helpotetaan ympäristön kuormitusta. Zero waste-vaatesuunnittelussa tavoitteena on nollahukka.Muotoilija-vaatesuunnittelija Miia Suojala haluaa nostaa esiin uusia vaihtoehtoja vaatesuunnitteluun, jotka huomioisivat ympäristöarvoja ja toisivat ratkaisuja vaatetusalan kipukohtiin. Miia maalailee tulevaisuutta, jossa kaikki maailman vaatteet valmistettaisiin ympäristöystävällisistä materiaaleista zero waste -periaatteella. Näin asiakkaan ei tarvitsisi itse miettiä ja ottaa selvää miten ja missä vaate on valmistettu. Miian tulevaisuuden visio on se, että kaikki vaatteet olisi suunniteltu ”luonnon kanssa” eli suunnittelu- ja valmistusprosessin aikana otettaisiin huomioon luonto. Niin juuri se paikka, jonka keskellä me kaikki elämme! ... Katso lisääKatso vähemmän
Näytä Facebookissa
NOLLAko? design by MIIA SUOJALA! Vaatesuunnittelija – yrittäjä Miia Suojalan zero/low waste -mallisto. NOLLAko? -mallisto on suunniteltu zero/low waste -periaatteella, jolla pyritään minimoimaan materiaalihukka.Miia Suojala on jyväskyläläinen muotoilija YAMK ja zero waste -vaatesuunnittelija. Hän on toiminut yrittäjänä vuodesta 2006. Suunnittelun avainsanoja Miialle ovat aitous, rehellisyys, rouheus, herkkyys, voimakkuus ja värit – sekä pieni kapina ja naisellinen söpöys. Suunnittelijana Miia pitää itseään oman tien kulkijana, joka etsii uutta koko ajan, eikä tyydy valmiisiin ratkaisuihin vaan haluaa tehdä asiat omallatavallaan. "Design with nature " / "Suunniteltu luonnon kanssa" - suunnittelijan muotoilufilosofian voi tiivistää näihin sanoihin. Luonto tulee ottaa huomioon kaikessa muotoilussa ja muotoilun tulee tukea luontoarvoja – aivan kuten zero/low waste -suunnittelussa tehdään! ... Katso lisääKatso vähemmän
Näytä Facebookissa
Näytä Facebookissa